Proje Grubu Müzik Öğrencilerimize Asena Akan'ın Liderliğinde Atölye Çalışması Düzenlenmiştir

21.12.2019 74

Proje grubu müzik öğrencilerimize öğretmenimiz Eda Ermağan Çağlar koordinatörlüğünde "Müzik, Psikoloji ve Yaratıcılık" konulu atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz multidisipliner yaklaşımla hazırlanmış eğlenceli bir etkinliği uygulamışlardır. Atölye çalışması için Sayın Asena Akan'a teşekkür ederiz.

Asena Akan kimdir?
İstanbul doğumlu Asena AKAN, 5 yaşında İstanbul Bel22-12-201922-12-2019ediye Konservatuvarında klasik keman ile başladığı müzik eğitimine, İstanbul Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı Opera Bölümü'nde devam ederek 1998 yılında mezun oldu. Aynı zamanda bas gitar çalmakta olan Akan, müzikal yolculuğuna caz vokal, beste çalışmaları ve sahne performansları ile devam etmektedir. Söz ve müzikleri kendisine ait Z/Kalan etiketli 'İstanbul'un İzleri' (2013); 'Golden Heart' (2016); 'Parçalar' (EP-2017); 'Suya Yazdım' (Tekli-2019) adlı albümleri bulunmaktadır.
Müzik tutkusunun yanı sıra insan davranışlarına dair duyarlılığı ve ilgisi olan Akan, bu alandaki akademik eğitimini İstanbul Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans Bölümleri'nde tamamladı. 10 yılı aşkın süredir, 'müziğin iyileştirici/dönüştürücü gücünü', çözüm odaklı danışmanlık yöntemleri ile sentezlediği multidisipliner yaklaşımla; farklı özellikte birey ve gruplarla çalışmalar yapmakta; çeşitli kurumlarda yaratıcı seminer ve müzik atölyeleri düzenlemektedir. Akan'ın 'Ses Olmak' atölyeleri, çocukların temel haklarına erişim için ürün ve hizmet geliştiren "Önemsiyoruz Derneği"nin de bir parçasıdır.