Okulun Tarihçesi

25.12.2021 1379

Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi binası, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir ilköğretim okulu olan Şair Nedim İlköğretim Okulunun binası olarak inşasına 1962 yılında başlanmış, bu inşaat 1964 yılında sona ererek eğitim ve öğretime açılmıştır. Merkez binasının arsası Hüseyin GÜLEK ismindeki yardımsever bir vatandaş tarafından hibe edilmiştir. Bina İstanbul valiliğince inşa ettirilmiş bulunmaktadır. Binada başlangıçta Şair Nedim İlkokulu ve Esentepe Ortaokulu ile beraber eğitim ve öğretim hizmeti vermiştir. Sonrasında ortaokulun kendi binasına taşınması ile müstakil olarak eğitim verme şekline dönüşmüştür. 1965 yılında yapılan bir törenle hizmete giren bu okul çevrenin büyük ölçüde ihtiyacını karşılamıştır. Ancak çevrenin nüfus artışı nedeniyle artan öğrenci sayısı karşısında ikili öğretime geçme zorunluluğu doğmuştur. Şair Nedim Orta Okulu yenilenen statüsüyle artan alt yapı ihtiyaçlarına cevap verebilmek için MEB onayıyla, İl Özel İdaresi tarafından 2008 yılında yaptırılan, 12.000 metrekare kapalı alana sahip 7 katlı görkemli bir binaya taşınmıştır. 1964 yapımı binada ise MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 19/12/2008 tarih ve B.08.0.ÖRG.0.20.01.05-420/5139 Sayılı onayı ile Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi açılması uygun görülmüştür. 2010 yılında İstanbul Proje Koordinasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen depreme karşı güçlendirme çalışmalarında binada yapısal değişimler de uygulanarak iç yapısı Bilim ve Sanat Merkezine uygun olarak yeniden tasarlanmıştır. Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi yönetimine devredilen binada 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ilk kez üstün yetenekli öğrencilere yönelik eğitim uygulamalarına başlanmıştır. 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısında BİLSEM'e kayıt yaptırmış olan 55 öğrenciye uyum eğitimi yapılmıştır. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının başında 125 kişilik yeni kayıt yapılarak, merkezde 224 üstün yetenekli öğrenciye hizmet verilmesine başlanmıştır. Merkezdeki birimlerin fiziksel alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır.